Δρ. Κωνσταντίνος Τσούτης, Οδοντίατρος, Προσθετολόγος,
Board Certified Dental Sleep Specialist

Σεμιτέλου 6, Αθήνα
(+30) 210 7702192

Ο οδοντίατρος-προσθετολόγος, Κωνσταντίνος Τσούτης εξηγεί πότε το ροχαλητό μπορεί να συνδέεται με την υπνική άπνοια. - Συνέντευξη στην Athens Voice.

Η εκπομπή "Ανάδειξέ Το" αποφάσισε να αναδείξει το θέμα της οδοντιατρικής αντιμετώπισης του ροχαλητού και της άπνοιας ύπνου. Δείτε τη συνέντευξη του δρ. Κωνσταντίνου Τσούτη σχετικά με το θέμα.

Το ροχαλητό είναι ένας ήχος που παράγεται κατά τον ύπνο από τη δόνηση των τοιχωμάτων του φάρυγγα και αποτελεί σημάδι μερικής απόφραξης του αεραγωγού. Η απόφραξη αυτή μειώνει την οξυγόνωση του οργανισμού επηρεάζοντας αρνητικά πολλά από τα όργανα και τις βιολογικές λειτουργίες του σώματος. Σχεδόν όλοι ροχαλίζουμε περιστασιακά. Το έντονο όμως και σε μόνιμη βάση ροχαλητό επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου και μπορεί να είναι σημάδι μιας σοβαρότερης νόσου που ονομάζεται αποφρακτική άπνοια ύπνου.

Ο ύπνος είναι μια από τις βασικότερες βιολογικές λειτουργίες του οργανισμού και συμβάλλει στη σωματική και πνευματική υγεία. Αν δεν κοιμάστε όσο πρέπει και αν η ποιότητα του ύπνου σας δεν είναι καλή, κινδυνεύετε να αναπτύξετε σοβαρές και χρόνιες ασθένειες.

Ο ύπνος είναι η σημαντικότερη βιολογική μας συμπεριφόρα και συμβάλλει αποφασιστικά στην ομαλή φυσική και νοητική λειτουργία του οργανισμού. Κοιμόμαστε κατά το ένα τρίτο της ζωής μας και δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό για το σώμα μας από έναν καλό νυχτερινό ύπνο.  Καταστάσεις όπως το χρόνιο ροχαλητό και η αποφρακτική άπνοια ύπνου επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα του ύπνου και αναστέλλουν τις ευεργετικές επιδράσεις του.

Η Αμερικάνικη Ακαδημία Ιατρικής του Ύπνου ανακοίνωσε τα παρακάτω στοιχεία σχετικά με το ροχαλητό και την αποφρακτική άπνοια ύπνου.

Ποιες είναι οι συχνότερες ερωτήσεις σχετικά με την άπνοια ύπνου και το ροχαλητό και ποιες οι απαντήσεις τους;

Οι αρνητικές επιδράσεις στην υγεία της αθεράπευτης αποφρακτικής άπνοιας ύπνου είναι μεγάλες και μόλις τελευταία άρχισαν να αναγνωρίζονται και να κατανοώνται καλύτερα. Μπορεί να είναι απλές κλινικές εκδηλώσεις όπως ροχαλητό και πονοκέφαλοι και φτάνουν μέχρι σοβαρά και απειλητικά για τη ζωή προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης και το έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Αποκτήστε τώρα καλύτερη ποιότητα ύπνου. 
Μάθετε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Πόσο ποιοτικός είναι ο ύπνος σας; Απαντήστε σε ένα απλό ερωτηματολόγιο.

Designed & Developed @ Lobby Creative