Δρ. Κωνσταντίνος Τσούτης, Οδοντίατρος, Προσθετολόγος,
Board Certified Dental Sleep Specialist

Σεμιτέλου 6, Αθήνα
(+30) 210 7702192

Κωνσταντίνος Τσούτης

konstantinos tsoutisΟ Κωνσταντίνος Τσούτης γεννήθηκε τον Μάιο του 1978 στην Αθήνα. Τον Ιούνιο του 1998 εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών μέσω Πανελληνίων εξετάσεων με γενική σειρά 1ος.

Το 2003 αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή και το 2004 εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στο νησί του Πόρου ασκώντας γενική οδοντιατρική.

Το 2005 εισήχθη στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κλινικής Εξειδίκευσης στην Προσθετική, από το οποίο αποφοίτησε το 2009 με βαθμό “Αριστα”.

Το 2013 παρακολούθησε μονοετές μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα της American Academy of Craniofacial Pain στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης για τη θεραπευτική αντιμετώπιση στοματογναθοπροσωπικού πόνου και διαταραχών ύπνου.

Το 2020 ολοκλήρωσε το Mastery Program της American Academy of Dental Sleep Medicine και έγινε ο πρώτος οδοντίατρος στην Ελλάδα που έχει λάβει Αμερικάνικη πιστοποίηση για την αντιμετώπιση διαταραχών ύπνου (Board Certified Dentist – International Certificant American Boards of Dental Sleep Medicine).

Από το 2006 μέχρι σήμερα διατηρεί ιδιωτικό οδοντιατρείο στην περιοχή τον Αμπελοκήπων με προσανατολισμό στην Κλινική Προσθετική και την Εμφυτευματολογία.

Από το 2008 μέχρι σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημιού Αθηνών συμμετέχοντας στην εκπαίδευση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών στο αντικείμενο της Προσθετικής.

Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων και επιστημονικών εκδηλώσεων σε Ελλάδα, Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Αυστραλία, δίνοντας διαλέξεις για θέματα που αφορούν την Κλινική Προσθετική, τις αισθητικές ολοκεραμικές αποκαταστάσεις, τις κλινικές εφαρμογές των εμφυτευμάτων, τη θεραπεια κρανιογναθικών διαταραχών και την οδοντιατρική αντιμετώπιση του ροχαλητού και της άπνοιας ύπνου.

Δημοσιεύει επιστημονικές εργασίες σε έγκυρα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά οδοντιατρικά περιοδικά.

Είναι μέλος της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας. της Εταιρείας Σύγχρονης Οδοντιατρικής και της American Academy of Dental Sleep Medicine.

Designed & Developed @ Lobby Creative